sos4life

CUM DONEZ?

  • macovschi
  • ianuarie 5, 2017
Doneaza 2% Completand Formularul 230
DOWNLOAD FORMULAR 230 ANAF 
CUM COMPLETEZ FORMULARUL?
Date necesare : 
Denumire entitate nonprofit: SOS 4 LIFE
Cont bancar(IBAN): RO 94 INGB 0000 9999 0545 5178
Cod identificare fiscala(CIF): 34325090

Companii/Entitati juridice :

 Codul Fiscal si Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu completarile si modificarile ulterioare permit companiilor comerciale platitoare de impozit pe profit sa directioneze pana la 20% din suma datorata anual bugetului de stat catre organizatii neguvernamentale. Suma oferita cu titlu de sponsorizare care se deduce din impozitul pe profit nu poate depasi 0,5% din cifra de afaceri.
Codul fiscal, Titlul II, Cap II, Art. 25, Punctul 4), Litera i)
“…contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările și completările ulterioare, și ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:
– valoarea calculata prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri; pentru situatiile in care reglementarile contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, aceasta limita se determina potrivit normelor;
–  valoarea reprezentand 20% din impozitul pe profit datorat. Sumele care nu sunt scazute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reporteaza in urmatorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua in ordinea inregistrarii acestora, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit”.
Directionarea unei cote parte din impozitul pe profit prin sponsorizare nu afecteaza profitul net al companiei. Contractul de sponsorizare este documentul care sta la baza relatiei prin care o companie sustine proiectele Asociatiei Non-Profit SOS 4 LIFE 

DOWNLOAD CONTRACT SPONSORIZARE